22 Aralık 2019 Pazar

Mersin Balık Malzemeleri Av Bayi Akyol Balık ve Av Malzemeleri


Av Bayii dediğiniz zaman sadece malzeme satan market gibi çalışan bir yer değildir. Çünkü avcılık başlı başına bir arkadaşlık ve dostluk gerektirir. Av bayileri de bu anlamda bu dengeler üzerine hizmet vermek durumundadırlar. Mersin Mezitli deki Akyol Balık tam da bu bu mantıkla hizmet vermekte ve müşterileriyle ilişkilerini av arkadaşlığı gibi şekillendirmektedir. Akyol Balık Cihan BaşTürk çok sıcak kanlı ve cana yakın bir arkadaşımızdır. Her zaman elinden geldiğince müşterilerinin balık yakalaması için çırpınan bir yapısı var. Buda bende aşırı bir samimi izlenim bırakıyor. Tabi ki ticaret ayrı bir şey, elbette para kazanacak. Ama Cihan'da onun dışında bir hizmet aşkı, mesleğiyle gönül aşkı varmış gibi duruyor. Tabi bir de tezgah üzerinde bekleyen koca gözlü kedisi var ki, sizi kendine aşık ediyor o çılgın kedi. Mersin Balık Malzemeleri satıcılarının hepsi değerli ve kıymetli insanlar. Allah işini layıkıyla yapan herkesin bahtını açık etsin.

Adres: Mersin Mezitli Akyol Av Bayi iletşim bilgileri
http://www.akyolbalik.com
Menderes Mah. Bakanlık Cad. Akbank Yanı Mezitli / Mersin
Gsm: 0 553 510 73 70
Tel: 0 324 358 32 22
e-mail: akyolbalik@gmail.com


20 Aralık 2019 Cuma

Ceylan Palamutu bir diğer adıyla Wahoo balığı

Ceylan Palamutuna denk gelmek her avcıya nasip olmaz. Genelde derin su meralarda shore jig avında karşılaşılacak bir balıktır. Ve illa ceylan avı diye bir av olmaz. En azından ben öyle yapmıyorum. Bu defada biten barracuda avı sonrasında attığım jig'e süpriz bir şekilde yapıştı. Resimleri ve ısırdığı jig'i sizlerle paylaşmak istedim. Daha güzel avlarınız olsun...







Kalama sesiyle kulaklarımızın pasını alan Ceylan Palamutu (Wahoo Fishing...

9 Aralık 2019 Pazartesi

Balık Sektörü Markaları...

Balık sektöründe birçok mağaza ve üretici var... Tabi ki ben buraya bildiklerimi sıraladım... eksik fazla... sizde yorumlarda yazın...
Shimano Mitchell Freecamp
Okuma Discovery Lupo
Daiwa Shakespeare K9
Kendo Spro Yozuri
Abu Garcia Banax Zipbaits
Savage Gear Tica Fortuna
Gulp Ryobi İma
Fladen Bauer Port Fish
Usami Penn Tora
Fujin Rapala Japanese
Berkley Ecooda Owner
isome Cormaron StrikePro
Favorite Seahorse Nomuro
Wmc Luck Jhon Zargana
Lineaeffe Kudos Dolphin
Remixon Bkk Stroft
Blueblue Duel Fudo
River Sufix Piranha
Albastar Nippon Mustad
Maria Trabucco Hayabusa
Dam Effe Captain
Crocodile Sakura Youvella
Tackle House Apnea Vortex
Wily Oskar Sasame
Jinza Vito Mutant
Eddystone Pandora Angels
Riptide Oskar Fox
Redgill Virax Decathlon
spro Latex Hansen
Pinorex Mariner Power Line
    Maxrap
    Zıpkan
    Rehat Tuştaş

Adana'da çılgın bir lüfer, levrek ve orkinos avı...

25 Kasım 2019 Pazartesi

Misina Çeker değerleri ne kadar doğru?, Barracuda Avım ve 170 TL'ye Shim...

Misina çeker testi çok aradım... Misinaların iplerinin çeker değerlerinin üzerinde yazan değerler bana hiçbir zaman inandırıcı gelmemiştir zaten... Bu videoda sonda yaptığım testi göreceksiniz. Ayrıca Shimano FX serisinin özelliklerini göreceksiniz ve Mersinde yaptığım baraküda avından görüntüler göreceksiniz. İyi seyirler diliyorum.

15 Kasım 2019 Cuma

Suüstü avında kendini ispatlamış bir mini popper Duo Tetra Works Pocopoco


Suüstü avında kendini ispatlamış bir mini popper Duo Tetra Works Pocopoco bu başlığı özellikle seçtim. Çünkü kendimde mini popperlarla avlanmaya başladığımdan bu yana bu eğlenceli oyunu sizlerle paylaşmak istedim. İnşallah yakında hoş bir video ile karşınızda olacağım. Gelelim Pocopoco özelliklerine... Fotoğraf kendi çekimimdir. Kullanabilirsiniz...

Boyu : 4cm
Suüstü
Ağırlığı : 3 gr
Aksiyon: WTD
İğneleri : #12

21 Ekim 2019 Pazartesi

Riptide Realistic Shrimp (Silikon Karides) hakkında...

Youtube.com/leosano kanalımı takip edenlerin çok yakından bildiği levrek katili Riptide silikon karides. Mükemmel bir renk ve esnekliğiyle piyasadaki en başarılı karideslerden biri olduğunu çok rahatça söyleyebiliriz. Meranızın durumuna göre değişik ağırlıklarda zokalarla kullanabilirsiniz. Biz bel hizası sularda 3 gr lık uzun sap zokalarla atıyoruz. Bana göre 2 m ye kadar olan meralarda 3 gr ile devam edilebilir. Ama daha üstü meralarda zoka 5-7 gr a kadar çıkarılabilir. Aksiyon olarak düz sarım ve arada seri kısa jerklerle kaçma hareketi vermek çok etkili olacaktır.  Bu kaçma hareketini 3-4 sarıma bir yapabilirsiniz. Üründe tek sorun çok faz yumuşak olduğu için zokadan kayma yapabiliyor bir süre sonra. Bunuda japonla yapıştırarak önleyebilirsiniz. Avınız bol olsun.
LEOSANO


4 Eylül 2019 Çarşamba

Saatlik Levrek Avı Nasıl Yapılır?, Balık Hava durumu, Gelgit Telefon Yaz...

Kesinlikle izlemeniz gereken bir video... Balık hava durumu hakkında bilmek istedikleriniz konusunda ufkunuzu açacak bir video hazırladım...



8 Ağustos 2019 Perşembe

Ailenle Gidebileceğin Güzel Bir Mera... Hem Piknik Yap Hem Alabalık Tut...



Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.



19 Temmuz 2019 Cuma

Susuzluktan içi yanmış... neden sokaklara su kabı koymalıyız?

Hayvanlar için sokaklarımıza neden su kabı koymalıyız? Güzel bir cevaplık video... Onların çeşmeleri yok ve çeşme bulsalar bile içemezler...



11 Temmuz 2019 Perşembe

22 Haziran 2019 Cumartesi

20 Haziran 2019 Perşembe

19 Haziran 2019 Çarşamba

Twitter toplu takibi bırak (unfollow) kodu nasıl çalışır?

Arkadaşlar merhaba, toplu takibi bırak kodu hemen anlatayım öncelikle eski twitter'a geçmeniz lazım. Aksi takdirde bu kod çalışmaz. Eski twitter'a geçtikten sonra takip edilenler linkine tıklayın ve sayfanın boş bir yerinde sağ tuşa basın incele yi tıklayın. Oradan console'u tıklayın ve aşağıdaki kodu oraya yapıştırıp enter'e basın artık takip ettikleriniz birer birer azaldığını göreceksiniz.

setInterval(function(){t=$(".following").find (".follow-button");if(!t[0]){window.scrollTo(0, $(document).height());}else{ console.log(t.attr ("class")); t.trigger("click");}},100)


LEVREK AVI.. Shimano Catana CX Telespin 210 /7-21 gr ve REDGILL V8

3 Haziran 2019 Pazartesi

Daiwa Tanacom 1000 Elektrikli Çıkrık

Tabi ki bu makineler üst segment lüks malzemeler. Takım 1 Daiwa Tanacom, 1 Deep Drop Kamış, 1 Deep Drop kamış yuvası eğik model ve makinenin üzerindeki 80 lb ipten oluşuyor. Şatış fiyatı ikinci elde 1200 dolardı. Bilgi için arayan olursa diye burada paylaştım. Ürün 7 amper motorsiklet aküsüyle bile çalışıyor. Dakikada 130 m ip sarıyor. Kendi jig ve pickup modu var. Yem dışarı çıktığında sarımı durdurur. Kaç metre ip gittiğini geldiğini gösterir.









27 Mayıs 2019 Pazartesi

Suüstü sahtelerinde 2 önemli husus

Ben kendim suüstü sahtelerini ikiye ayırıyorum. Birinci grup su üstü sahteleri yılan gibi zikzaklar çizerek gelenler. İkincisi çok köpürerek gelenler. 

Zikzak çizerek gelen sahtelere örnek... İma Pugachev's Cobra... Kamış ucunun ufak ufak çırparak (WTD) çekişle gelen bu sahteler su üzerinde yılan gibi sağa sola zikzaklar çizerek gelir. Beton gibi yatık denizde atılması önerilir. Aşağıdaki avcı balığın dikkatini çeker ve kısa bir takibin ardından saldırı gerçekleşir. Levrek ve kofana bu tür sahteleri hedefler.



Su üstünü köpürerek gelen sahteler... Bu tür sahteler düz ve oyuk ağızlı sahtelerdir. Çok durgun sulardan ziyade biraz dalgalı sularda atılması önerilir. Kesinlikle çok etkilidirler. Levrek, kofana, akya türünde avcı balıklar bu sahtenin hedef avlarındandır.


25 Mayıs 2019 Cumartesi

Mersinde Balık Tutulacak Yerler Meraları

Mersin il sınırları güzel meralar olmakla birlikte denizi düzgün bulmak çok önemlidir. Özelllikle yazın denizi düzgün yatık arayan atçek avcıları için sorun olmaktadır. Denizin dalgasız bulunması levrek avı açısından çok önemlidir. Özellikle sabah suüstü sahtelerle yapılan atçek avında çok güzel sonuçlar alınır. Suların ısındığı lüfer zamanı da tadından yenmez meralar.



Peki Mersinde nerelerde balık avlayabiliriz? Mersin'in en verimli balık meraları nerelerdir?

Önecelike Adana sınırı olan Tarsus'tan başlayalım...

- Tarsus Berdan Baraj gölü Sudak, Sazan ve Kasna için güzel bir meradır.

- Tarsus Kadıncık Barajı civarı alabalık avlayabilirsiniz.



- Tarsus'ta birinci Mera Seyhan Nehrinin denize döküldüğü yer olan Tarsus'luların Adana Irmağının denizle birleştiği yer olan meradır. Yemle ve atçekle çok güzel sonuçlar verir.

- Tarsus'ta ikinci mera Berdan Nehrinin denizle birleştiği yerdir.

- Adanalıoğlu bölgesindeki iki ırmağı denizle birleştiği yerler yine sabahları güzel levrek avlarıdır.

- Soda Fabrikası arkası yine sayılı levrek meralarındandır.

- Kazanlı Sahili ve Karaduvar civarı çok güzel çupra ve levrek meralarındandır.

- Serbest bölge (Benim kanaldaki Kefal avının açıklama kısmında google maps linki var) güzel meradır.

- Atatürk Parkı ve Kongre Merkezi, Lunapark, Marina, Pozcu sahili Mersin merkezde güzel meralardan sayılır.

- Çeşmeli deresi ağzı, Erdemli sahili, Tömük'te akya ve levrek meralarıdır.

- Tırtar Marina yazılı orkinos, baraküda, lüfer, kofana gibi spincilerin kovaladığı balıklar için güzel meradır.

- Yemişkumu Mırmır için güzel bir meradır.

- Paşa Türbesi yine spincilerin uğrak mekanlarındandır.

- Silifke sahilleri, Yeşilovacık liman, Barbaros koyu yine spin mekanlarının başında gelir.

youtube Leosano kanalımdaki avlarımı takip ederseniz genelde bu civarlarda av yaptığımı göreceksiniz. Avlarınız bol olsun. 

24 Nisan 2019 Çarşamba

Wordpress'te pending (bekleyen) haberlerin toplu silinmesi


Wordpress sitelerinizde zaman zaman spam saldırılarda binlerce pending yorum haber gelir. Bu konuda tek tek silmektense Phpmyadmin'den sql tablosu içinden bu sorguyu çalıştırmanız pending postların temizlenmesi için yeterli olacaktır. Şuraya yazayım da birinin işine yarasın.

DELETE FROM wp_posts WHERE post_status = 'pending'

18 Nisan 2019 Perşembe

Sudak balığı tatlı suların en külhanbey balıklarındandır. Bölgelere göre boyları ve ağırlıkları değişmekle birlikte Akdeniz bölgesinde 1m'ye kadar boy ve 4-5 kg ağırlıkta olanları görülmüştür. Sudak avını biz burada akşam üstleri ve sabah hava aydınlanırken yaparız. Ama canlı balık kullanarak avlayanlar gün içinde de sudak balığı avı yapmaktadırlar. Sudak nerelerde bulunur sorusunun cevabı çok tartışmalıdır. Çünkü bölgesel değişir bu sorunun cevabı. Biz Tarsus'ta kayalık yerleri tercih ederiz. Oralarda küçük balık avlamaya daha çok gelmektedir.



Blueblue searide mini jig 3gr 14 no'lu renk üstüne...

Youtube takipçilerim beni blueblue mini jig ile hafızalarına işledi. Bunun farkındayım. Benle birlikte özdeşleşen renk kodu haliyle 14 numaralı renk oldu.
Tabi bu renk böyle levrek yada ne bulursa tutar hale gelince balık avı sektöründe üründe şişme oldu. Kesinlikle bu ürüne olan şişme saygıyı fazlasıyla hak ediyordu. Daha sonra imitasyonlarını yapanlar oldu, becerenler oldu, beceremeyenler oldu. Ama sonuçta hepsi balık tutar bir durumda. Blueblue her zaman görevini fazlasıyla yerine getiriyor. Toptancısı Nehir balık ise ürünün nerede nasıl bulunacağı konusunda sıkıntılı. Ürünün diğer renk kodlarının satılmadığının şikayeti var gibi. Nehir balığın ürünü biran önce getirteceğim den şüphem yok. Avınız bol olsun.

Ayaküstü Mersin'de kayış balığı avı yaptım...

Levrek Avı... özel ipuçlarıyla... Adanadan...

İsrail Sazanı Avı... Bu Sazan Merası'na gidin ve çoluk çocuk avlanın...

NE TUTTUĞUNA İNANAMAYACAKSINIZ... YOK ARTIK BLUEBLUE

Balık Avında Aksiyon Kamerası Seçimi ve Aliexpress, Hunthouse ve Neoby ü...

Levrek Avı... Muhteşem Görüntüleriyle sizleri dinlendirecek...

Levrek Avı... Kısa ve Öz... Redgill V8 sahada...

Fena keyifli Gece Sudak Avı - Lucky John Tioga 'yı tatlı suda denedim...

Redgill V8 jig series silikonu sualtı görüntüleriyle inceledim...

Aliexpress siparişlerim ve Assist İğne (Hook) DIY yapımı düğümü hazırlanışı

Drop Shot tekniğiyle balıkları tuttuk...

Drop Shot'la balıkları kudurtmaya başlıyoruz. Düğümü, Aksiyonu, Takımı H...

Muhteşem eğlenceli bir Sudak Avı İzlemeye Hazır mısınız?

Piknik Alanında Levrek Avı (Sudak) Yaptık

45 dakikalık Kasna Avım ve Usami Bay Shinner Çekiliş Sonucu

Levrek Avı Gece Sahtesi soranlar için (Glow Lures) Usami Bay Shinner 85S...

Ucuza el yapımı Kamış Koruma Taşıma BAZUKA yapımı / Fishing Rod Carrier ...

LEVREK AVI İÇİN JİG'İ OJEYLE BOYAYIP BALIK TUTTUM...

Yazılı Orkinos Avı... Çok çalıştım bir tane kandırdım...

Levrek Avı ... Wily Nash Lrf Kamışını Blueblue ile sahada test ettim...